måndag 23 maj 2022

220521 Ornö Runt 2022

 Ställde upp i tävlingen Ornö Runt med en gast från klubbens tävlingskommitté. Friska vindar, 8-10 från NO, gjorde att vi tog ett rev med en gång. Det beslutet ångrade vi inte en enda gång.

NO betyder krysstart och kryss ända upp till Jungfrufjärden. Vi kom efter lite i starten, tog en babordsstart, men snart slog vi och kunde med våran styrbordsbog ställa till det lite för de andra båtarna. Vi kom snabbt igenom fältet pga god fart och bra höjdtagning. Även många bra beslut tack vare bra kommunikation i båten.

Ute på Jungfrufjärden kunde vi nästan sträcka till rundningsmärket vid St Lökholmen. Vi fick ta två snabba slag precis vid märket, men vi höll undan för fältet ändå.

Efter rundningen satte vi spinnakern som vi behöll ändå till Långbäling. Spännande att hissa spinnakern i så hård vind som nästan 10 m/s, men det gick väldigt bra. Hissade den på det nya sättet från nedgångsluckan utan strumpa. Oroligt smidigt och enkelt. Trots den hårda blåsten var Vivere väldigt stabil. Vi fick några tryckare och åkte långa stunder i 9 knop, men utan dramatik. Nedtagningen precis innan Långbäling gick som en dans den med. Helt odramatiskt.

Efter långbäling blev det halvvind till Rumpudden och sedan kryss in i mål. Vi upprepade den fina kryssen från starten och höll startgruppen bakom oss. Det var speciellt en båt vi trampade med hela banan, men den fick ge sig tillslut och i mål hade vi hängt av den ganska rejält.

Totalt kom vi på plats 31 av drygt 100 båtar och i klassen på plats 5 av 21 båtar. Mycket fina placeringar vi är mer än nöjda med.

https://ornorunt.se/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar