onsdag 14 juli 2021

210713 Dagstur till "Fladen"

 Åkte ut och lunchade i värmen för att testa det nyinförskaffade ankarplogseglet. Ganska frisk vind från NO gjorde jag borde ha använt ett rev, men vi körde på. Spontan ironisk kommentar från Jessica som gjorde sin första resa för året: "Kan du inte få den att luta lite mer?!". Vivere har en tendens att luta mycket, men är å andra sidan slutstyv. Båtmodellen är sådan, ingenting att göra åt. Ett rev hade dock gjort resan lite behagligare och något jag måste göra oftare.

Väl framme vid norra fladen vid Bergskär var tanken att ligga på svaj och sätta upp ankarplogseglet. Det blåste dock lite väl mycket, så vi åkte runt till andra sidan Bergskär för att se om det blåste mindre där. Men icke, nästan blåste det ännu mer där, så vi åkte tillbaka till norra fladen och ankrade upp.

Ankarplogseglet fungerade mycket bra och båten seglade knappt alls från sida till sida trots att det blåste upp till 7 m/s i byarna.



Innan lunchen blev det ett premiärdopp. Det känns alltid kallt när man hoppar ner i vatten med en varm kropp. Efter någon minut i vattnet har dock kroppen kylts av och man kan njuta mer. 19 grader är väldigt bra ute i havsbandet.


Efter fika lättade vi ankar och seglade hemmåt. Väldigt fin halvvind till Kvinnoholmen och sedan en slör med lättare vindar på Jungfrufjärden mot Dalarö. Vid Dalarö tuppade det av totalt så vi fick åka för motor sista biten hem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar