måndag 27 juli 2020

200726 Ornö runt

Det skulle blåsa lite lagom för en gång skull och bli lite sämre väder imorgon, så vi passade på att ta en endagars tur runt Ornö.
S vridande till SO var lovande vindar för att åka moturs runt. Mycket riktigt var det sydligt i början och vi kunde sträcka upp på utsidan St Rotholmen efter att gjort ett slag norr om Skalkaren. Här fick vi dock gammal sjö rakt framifrån varför resan var väldigt stampig. Efter vi hade passerat L Rotholmen kunde jag dock falla av lite, få fart och inte ha vågorna rakt i nosen hela tiden vilket gjorde att gången blev bättre.
Nu kunde vi slå och till en början sträcka förbi Varnöbergen genom att åka mellan norrpricken och Ståtbåden. Tyvärr började det nu vrida mot SO så vi klarade inte längre Varnöbergen. Två korta slag senare kunde vi sträcka till Långbäling och sedan falla av norrut förbi Notholmarna.
Nu blev det lunch och go-fika med nybakade kanelbullar i en stilla slör med tillhörande solsken. Det är nu vi fick betalt för kryssen tidigare. Resan gick vidare på insidan FiverSättraö och vidare norrut till insidan Mörtö-Bundsön. En gipp tog oss ut på Jungfrufjärden mot Genböte. Sedan rundade vi upp bakom Vitkobb och tog Aspön på utsidan. Nu hade SO:en tilltagit så vi fick passa storen i vindbyarna. Fort gick det dock och vi var snart tillbaka igen via Kycklingen och Gålöfjärden.

En riktigt härlig seglats fick vi. Det enda som saknades var spinnakern, men annars var allt perfekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar